≡ Menu

Portorož

PortorožStran Apartmaji Portorož vam predstavlja obalni turistični biser z vsemi naravnimi ter kulturnimi znamenitostmi, dogajanji ter možnosti nastanitev, ki jih roko na srce nikakor ne primanjkuje. Spodaj lahko najdete nekaj informacij o zgodovini in današnji podobi Portoroža.

Če vam je všeč Portorož, kliknite LIKE!

Portorož se nahaja na severni strani piranskega zaliva in je zaščiten pred močnimi vetrovi, kar mu že od rimskih časov, ko so tu nastale prve manjše naselbine, daje odlično lego za pristaniške dejavnosti. Razcvet je doživel v času Beneške republike, s katero so veliko trgovali, predvsem z soljo, oljčnim oljem ter vini. Zalivska lega ter naravna gričevnata zaščita dajejo Portorožu posebno klimo, zaradi katere so že v zgodnjem 20. stoletju pričela nastajati zdravilišča z manjšimi hoteli, katerih prvi gostje so bili predvsem avstro-ogrski ter italijanski veljaki.

Portorož danes

Danes je Portorož kraj z največjim številom turistov na slovenski obali, kateri prinašajo večino prihodka poleg igralniških in trgovskih dejavnosti in ribolova. V Portorožu imajo sedež srednja pomorska šola ter visoka šola za pomorstvo in promet, kakor tudi visoka šola za gostinstvo in turizem, najdemo pa tudi največjo slovensko ladjarsko podjetje Splošno plovbo.

Največja naravna znamenitost v bližini Portoroža je dolina reke Dragonje, kjer lahko peš ali s kolesom občudujemo naravne zanimivosti in je zaščitena kot naravna dediščina.

Žal je masovni turizem povzročil, da so številne zgodovinske stavbe in vile izgubile svoj sijaj ali pa so se morale umakniti modernim stavbam, namenjenim zabavi ali nastanitvam. Občudujemo lahko ostanke nekdanje cerkvice sv. Bernardina v kompleksu Bernardin, dvoje stavb nekdanjih skladišč soli ter pred kratkim obnovljeno stavbo Kempinski Palace hotela, kateri je bil nekoč najelegantnejši hotel na Jadranu (poleg beneškega hotela Excelsior).

Portorož nudi 5-6 km urejenih peščenih in betonskih plaž, kjer je poskrbljeno za zabavo, vodne aktivnosti v morju ali zunanjih bazenih. Vse od marine v Luciji pa do Pirana se lahko sprehodite ali zapeljete s kolesom po urejeni obalni promenadi ali pa uživate v enem izmed številnih barov, ki jih ne primanjkuje.

Namestitve v Portorožu

Apartmaji Portorož vam nudijo tudi vpogled v ponudbo apartmajev v Portorožu ter okoliških krajih. Prvo vrsto ob promenadi in plažah zasedajo večinoma hoteli, zato apartmaje najdete višje nad hoteli, kjer poleg mirnejše okolice, manj težavami s parkiranjem, ponujajo lepe razglede na portoroško panoramo. Bolj v zaledju, v manjših vasicah pa najdete tudi številne penzione ali turistične kmetije z prijaznimi lastniki, ki vas razvajajo z primorsko kulinariko, domačim olivnim oljem ter vini.

Glede na to, da večino prostora ob obali predstavljajo hoteli, vam priporočamo, da preverite tudi njihovo ponudbo. Na podstrani hoteli v Portorožu najdete ponudbo nekaterih hotelov. Prav tako pa lahko uporabite iskalnik namestitev na desni strani in preverite apartmaje in hotel v Portorožu.